Hoe maak ik gezinnen aan voor onder meer kortingen?

Laatst bijgewerkt do, 6 jun. 2019 10:26

Als u een lid inschrijft maakt LEA per lid automatisch een gezin aan, waarin dit lid komt te staan.

Als er meerdere leden op hetzelfde adres wonen en worden ingeschreven vraagt LEA of er een nieuw gezin gemaakt moet worden of dat het lid in een bestaand gezin moet worden opgenomen.

Maakt u gebruik van de kortingsstructuur in LEA en geeft u korting op het aantal leden uit een gezin, dan is de gezinssituatie nodig om dit te kunnen bepalen.

U kunt ook zelf gezinnen samenstellen.

Hiervoor gaat u via het hoofdmenu van LEA naar Ledenadministratie > Leden.

U opent een lid en gaat vervolgens naar het tabblad gezin.

Als er nog geen gezin getoond wordt klikt u op de knop "zoek mogelijk gezin".

Als er een gezin gevonden wordt kiest u dit gezin of u klikt op de knop nieuw om een nieuw gezin aan te maken.

Gezinnen bewerken kan door op het gezin te klikken en de gegevens aan te passen of nieuwe leden toe te voegen.